Classic Car Garage Vanluchene

Als autoliefhebber met een grote interesse voor de klassieke auto's kocht ik in 1992 als 22-jarige een Mustang coupé uit 1965. De Mustang had er toen al 27 jaar dienst opzitten en was in een laat het mij "goed gebruikte staat" noemen. (voor sommige mensen, een wrak). Ik had toen al een oude Ford Taunus gerestaureerd en wist dus enigszins wel waar ik aan begon.

Ik werkte als koetswerkhersteller in een lokale garage, waardoor ik toch wel enige ervaring had in het heropbouwen van auto's. Alle vrije tijd (en ook spaargeld) ging op in de restauratie. Het resultaat, een blauwe Mustang coupé met gele Le Mans strepen, is tot op vandaag nog steeds in mijn bezit en in uitstekende staat.

Met deze Mustang ging ik naar auto evenementen waar ik in contact kwam met andere Mustangeigenaars. En zo was er dan eens iemand met een probleempje, die me om hulp en raad vroeg. Ik zette de carburator en ontsteking op punt, deed eens een onderhoud, reviseerde de motor, of nam de volledige auto onderhanden. Om mijn eigen wagen te herstellen bestelde ik al mijn onderdelen rechtstreeks in Amerika zo heb ik daar verschillende leveranciers leren kennen wat goed van pas kwam, toen ik later in bijberoep aan Mustangs werkte.

Al snel werd ik in de Mustang wereld iets bekender en zette ik de stap om dit als hoofdberoep te doen. En niet alle klanten hebben enkel een Mustang, vele zijn liefhebber en hebben meerdere oldtimers,zo kan het al eens gebeuren dat ze ook met hun andere klassieke wagens tot bij mij komen. Of ze zitten in een oldtimerclub en hebben vrienden met een andere wagen, die al een tijdje niet echt weten waar naartoe om één of ander probleem op te lossen.

Heden zijn Mustangs de specialiteit, maar alle andere oldtimers worden even professioneel aangepakt.